Így változtathatsz azon, hogy mire vagy képes!

  • Post author:
  • Post category:One Brain

Írta: Tihanyi Nóra – One Brain Kineziológus (Stresszkezelési Konzultáns)

 

Egyre több helyről hallani, milyen fontos szerepe van a gondolkodásunknak abban, hogy mire vagyunk képesek és mire nem. Ha nem hiszel valamiben, nem is tudod elérni, és ismert a mondás „Nem tudtam, hogy lehetetlen, úgyhogy megcsináltam!”.

De vajon min múlik, hogy mit hiszünk a saját képességeinkről? Valóban annyira vagyunk képesek, mint amit gondolunk magunkról, vagy esetleg menet közben elhittük, hogy valamire mi nem vagyunk alkalmasak?

Az agyunk minden információt tárol, és ha hasonló helyzetbe kerülünk, mint amiben már egyszer voltunk, hogy elősegítse a gyors reagálást, előkeresi, hogy mi is történt a múltkor, és milyen is volt az nekünk. Ha akkor balul sült el valami, legközelebb ösztönösen sokkal óvatosabbak leszünk, és ha ekkor is rosszul alakulnak a dolgok, az agyunk gyárt egy „hitrendszert” vagy „programot”, hogy a következő alkalommal már gondolkodás nélkül, reflexből tudjuk hogyan reagáljunk az ilyen helyzetekre.

Ezeknek a programoknak a nagy része tudat alatt fut, és amíg nem ismerjük fel őket, addig csak ismétlik önmagukat függetlenül attól, hogy az nekünk jó-e vagy sem, és általában csak nagyon nehezen, kitartó munkával tudjuk megváltoztatni vagy felülírni őket.

gondolkodás

A kineziológiai oldás pont ezzel a területtel foglalkozik. Segít a tudatalattiból kikeresni a konkrét információt: Mi történt a múltban, ami hatására mi elhittük, hogy valami nekünk nem megy, nem lehet, vagy nem jó, és mire van szükségünk ahhoz, hogy ezt megváltoztassuk? Így viszonylag gyorsan ki tudjuk bogozni, hogy mi okozza a problémát, és meg tudjuk tenni az első lépéseket a változás felé, tehát jelentősen fel tudjuk gyorsítani a folyamatot. Persze rendszeres megerősítő gyakorlatokra itt is szükség van, hogy segítse a berögzülést.

Hogyan néz ez ki a gyakorlatban? Mondjuk pont szirénázik egy mentőautó, amikor mi véletlenül jól belerúgunk valamibe, elreped a kisujjunk és hetekig sántikálunk miatta. Az agyunk összekapcsolja a két dolgot, innentől ha szirénázást hallunk, összerezzenünk, bekapcsol a vészcsengő: valami baj lesz! Mivel ilyenkor minden idegszálunk keresi, hogy mi fog történni, sokkal könnyebben be is következik a szerencsétlenség. Ha ez megtörténik, ezt az agyunk azzal nyugtázza, hogy „Én megmondtam!”, és legközelebb még erősebb lesz a rossz előérzetünk. Ha ráadásul az egészségügyben dolgozunk, akkor hiába szeretjük a munkánkat jó eséllyel fogunk úgy dönteni, hogy nem való nekünk ez a hivatás, túl stresszes, mindig valami rossz ér, és előbb-utóbb más megélhetés után fogunk nézni. Vagy ott maradunk, és tovább szenvedünk.

Egy másik példa: Egyszerűen nem vagyunk képesek eleget keresni, vergődünk, épp hogy csak megélünk. Nem értjük miért, hiszen keményen dolgozunk, jók vagyunk a szakmánkban, mégsem tudjuk elérni a várt eredményt. Egy kineziológiai kezelés során eszünkbe jut: gyermekkorunkban azt hallgattuk, hogy „Tisztességesen nem lehet sok pénzt keresni!”. Így minden olyan helyzetben, amikor anyagilag előrébb juthattunk volna, mivel nekünk fontos a korrektség, az agyunk egyszerűen elutasította a pénzhez jutás lehetőségét. Mindig volt valami kifogás: „Túl rizikós, nem tudom megcsinálni, nem nekem való, biztos nem fizetnének meg..” A kezelés során átalakítjuk a mintát: „Lehetek tisztességes, korrekt, és kereshetek jól közben!”. Innentől ha olyan lehetőség merül fel az életünkben, ami anyagilag előrébb vihet minket, már nem kell félnünk, hogy ettől rossz emberré válunk, és így képesek leszünk kihasználni azt. Így sokkal könnyebben és jobban tudunk majd anyagilag érvényesülni.

Ha neked is vannak olyan dolgok az életedben, amin szívesen változtatnál, ha szeretnél végre előrébb jutni, és ha hajlandó vagy ennek érdekében szembenézni a problémáiddal és megoldani őket, akkor a One Brain kineziológiai oldás Neked is segíthet! Bővebb információ a módszerről itt: Mi a One Bran?

 

VÁLTOZTATNI SOHA SEM KÉSŐ!

változás