KOMPLEX MOZGÁSTERÁPIA

Az utóbbi idők kutatásainak eredményeképpen egyre többet tudunk az idegrendszer működéséről. Ezzel párhuzamosan egyre több alternatíva jelenik meg, hogyan tudjuk gyerekünket, vagy éppen saját magunkat fejleszteni. A lehetőségek bővülésével megtalálhatjuk a számunkra legalkalmasabb fejlesztő eljárást. Ezen módszerek közül én Kulcsár Mihályné által kifejlesztett komplex mozgásfejlesztéssel foglalkozom.

 

Mikor ajánlott?
A módszer segítséget nyújthat figyelemzavarral, magatartási zavarral, koncentrációs nehézséggel küzdő gyerekek és felnőttek számára. Tanulási nehézségek, diszgráfia, diszlexia tüneteinek enyhítésére is alkalmas. Emellett javítani lehet a megkésett beszédfejlődést, mozgáskoordinációs zavarokat és a téri tájékozódást. Fejlesztésre kisiskolás kortól egészen felnőtt korig várom a vendégeimet.

 

Fejlesztés menete:
Az első alkalommal 2-2,5 órás felmérés során felmérem az idegrendszer érettségi állapotát és a megfelelő fejlesztő feladatokból összeállítom a gyakorlatsort. A gyakorlatokat megmutatom, kipróbáljuk és minden nap otthon kell gyakorolni. Naponta max. 30 percet vesz igénybe. Kontrollra 3-4 hetente van szükség, amikor a begyakorolt mozgásokat ellenőrzöm és kiadom a következő havi gyakorlatsort. A fejlesztés eszközigénye minimális, otthon is könnyen kivitelezhető. Igény esetén különböző stresszoldó gyakorlatokkal is kiegészülhet a feladatsor.

 

Hatékonyság növeléséhez szükség lehet:

  • Gyerekek esetén mind a szülő, mind a gyerek pozitív hozzáállására, változtatni akarására.
  • A folyamatos, kitartó munkára.
  • A szülő részéről a túl magas elvárások elengedésére, ezzel megszabadítva a gyereket a megfelelési kényszertől.
  • Ha a környezet is észreveszi és pozitívan értékeli a törekvéseket.