MASSZÁZSTERÁPIÁK

Európai terápiás masszázsok

Relaxációs masszázs

Relaxációs masszázs

Az Európában is megjelenő holisztikus szemlélet hívta életre. A nevéből adódóan elsősorban a stressz oldására alkalmas, célja a pihenés, feltöltődés. Hosszú, simító mozdulatok jellemzik, nem erőteljes masszázs.

Svédmasszázs

Európában, így hazánkban is a legelterjedtebb, legismertebb. Nagyon hatékony, effektív masszázs fókuszban a fizikai test, csupa tény, semmi líra. Céltudatos, csakúgy, mint az európaiak. Kiváló testünk általános karbantartására, fejfájás, szédülés, fülzúgás kitűnő ellenszere.

Svédmasszázs
Nyirokmasszázs

Nyirokdrenázs

Dr. Emil Vodder dán masszázsterapeuta és felesége fejlesztette ki az 1930-as években.

Ez a masszázs nagyon „dán”. Benne van minden, amit a dánok gondolnak a világról. A nyirokmasszázs tisztelettel és szeretettel szólítja meg a testet, aminek hatására a test és immunrendszere aktiválja önmagát, tisztul, elenged, elcsendesedik.

Dánia a Skandináv országok egyike. Él egy sztereotípia az északi országokban élőkről. A legtöbben, akik csak hallottak, de nem jártak az északi országok egyikében, pl. Dániában, azt hihetik, hogy az ott élők hűvösek, visszafogottak. A valóság viszont az, hogy az itt élők, igen nyitottak, érzékenyek a világ dolgaira és nagyon nagy tisztelettel bánnak az őket körülvevő élőlényekkel. Természetimádók, nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre. Fontos számukra testük karbantartása mellett spirituális természetük megélése is.)

A nyirokmasszázs rendkívül sokoldalú masszázs. A nyirokrendszerünk aktiválja az immunrendszerünket ezért annak egészsége nagyon fontos mindannyiunk számára. A megfelelően működő nyirokkeringés egészséges, energikus, kiegyensúlyozott testet, harmonikus embert teremt.

Alkalmazható:

 • prevenciós célból
 • legyengült immunrendszer aktiválására
 • fejfájásra, migrénre
 • ödémák csökkentésére
 • premenstruációs szindróma tüneteinek enyhítésére

 • puffadás, székrekedés
 • cellulit csökkentésére
 • belső feszültség csökkentésére
 • alvászavaroknál
 • depressziónál

Talpmasszázs

Lábaink fáradhatatlanul szolgálnak bennünket minden nap, ezért megérdemlik a törődést. A talpmasszázs nemcsak megkönnyíti a lábat, de rendkívül jól lazítja az egész testet.

Talpmasszázs
Fejfájás kezelés

Fejfájás kezelés

Gyakori, hogy a fejfájást a nyak és a vállöv izmainak spasztikussága, merevsége, rossz vérellátottsága okozza.

Különösen igaz ez az ülő munkát végzőknél, a "hanyag" tartásúaknál, de azoknál is, akik munkájuk során leginkább a vállöv izmait használják (fodrászok, kozmetikusok, fogorvosok).

A kezelés során ezen izmok vannak fókuszban; a cél a lazítás, a vérellátás optimalizálása, a negatív stressz kidolgozása.

FIGYELEM! A migrén nem egyszerű fejfájás, melynek hátterében számos ok húzódhat. Mindenképpen kivizsgálása javasolt!

Polinéz masszázsok

Ma-uri masszázs

Több, mint masszázs, maga az Élet

Katja és Hemi Fox fejlesztették ki. A MA-URI gyökerei Új-Zélandon, ill. Hawaii-n találhatók, de itt, Európában alakították ki az itt élők életstílusát, igényeit, hiedelmeit és félelmeit figyelembe véve. Magában foglalja a polinéziai és a modern társadalom alapelveit, elvárásait és szükségleteit a személyes átalakulásra koncentrálva.

Az eredmény pedig egy csodálatos „masszázsművészet”, 1,5 órányi utazás. Segít szeretni önmagunkat.

Lomilomi nui

Az Ősök bölcsessége,
Az Óceán üzenete,
Az Érintés művészete

Hawaii „gyógyító művészet”, a MA-URI egyik gyökere. Az életörömről szól, önmagunk, mások és az Élet szeretetéről, az Aloha-ról.

ALOHA = szeretni annyi, min boldognak lenni

Lomilomi nui
Várandós lomilomi

1 órás „szabadon áramlás”:
Itt a zene, az áramlás áll a középpontban, a zene és a mozdulat egysége, az óceán hullámait idézi fel bennünk. Életöröm és új inspirációk jellemzik.

1,5 órás lomilomi nui várandósoknak:
Különleges masszázs, mely egyaránt fókuszál a gyermekét váró anyára és babájára. Ez a masszázs segít, hogy az anyuka harmóniában, aggodalmait feledve élje meg ezt a varázslatos időszakot. Ugyanakkor a masszőr kapcsolatot teremt a pocakban lévő babával is, így anya és babája együtt és egységben élhetik át ezt a varázslatos masszázst.

Távol-keleti masszázsterápiák

Thai masszázs

Thai masszázs

Holisztikus szemléletű masszázsrendszer, dinamikus, céltudatos, de nem erőszakos. Célja a hajlékonyság, rugalmasság megtartása. Pont olyan, mint az ott élők: energikusak, könnyedek, rugalmasak minden tekintetben. Test és lélek egy, csak egy hajlékony, ruganyos test engedi szabadon áramlani szellemünk, intellektusunk, kreativitásunk. Merev test, merev, lelassult, szárnyalni nem képes embert eredményez.

A thai masszázs tehát kiváló az ízületek átmozgatására, izmok, inak nyújtására, energiablokkok oldására, energetizálásra. A kezelés ruhában történik, így azoknak is jó lehetőség a masszázsra, akik idegenkednek az érintéstől vagy valamilyen bőrprobléma miatt nem javasolt a ruhátlan masszázs. A gyerekek nagyon szeretik, a 8 éves unokahúgom kedvence.

Kínai fejmasszázs

„A fejbőr és az arc akupontjainak masszázsával az egész testet kezelhetjük. A fej az emberi test fővárosa, itt találkozik az összes Yin és Yang meridián.”

A Sárga Császár Belgyógyászati Könyvéből
(Huang Di Nei Jing)

A kínai fejmaasszázs techinkáját Ben Wu professzor fejlesztette ki.

Testünkön számos mikrorendszer található. A mikrorendszerek testünk kis, jól körülhatárolt területei, ahol az egész test „térképe” megtalálható. Az itt található különböző pontok stimulálása kihat a szervekre, szervrendszerekre. Ilyen mikrorendszer pl. a talp, a hát, a fül és persze az arc és a hajas fejbőr.

A Wu-féle fejmasszázs kb. 25 perc, az arc, a fejbőr, valamint a nyak különböző pontjait stimulálva, jótékonyan hat egész testünkre. Alkalmazhatjuk önállóan, de csodás befejezése lehet egy svédmasszázsnak.

Kínai fejmaszsázs

Watsu

A Watsu® egy vízben végzett masszázs. Neve a “water” (víz) és a shiatsu (japán masszázsfajta) szavakból tevődik össze. Gyökerei egyrészt Japánból, másrész Harold Dall-nak köszönhetően, Amerikából erednek. Harold Dall volt az, aki a Watsut, mint egyfajta holisztikus masszázsrendszert megalkotta.

A “masszázs” 60 perces, meleg (34-36 fokos) vízben történik. a vendég lebeg a vízen floaterek segítségével, a kezelő pedig különböző masszázsfogásokkal lazítja az izmokat, izületeket, az egész testet.

Mire szolgál a víz?

A masszázsok önállóan is nagyon jó hatással vannak a testre, a különböző eredetű izom és izületi fájdalmakra, de a víz megsokszorozza, felerősíti jótékony hatásukat mert a Víz:

 • lazítja a testet, az elmét
 • oldja a spasztikusságot az izmokban, a merevséget az izületekben
 • átmozgatja a pangó vizeket, nyirkot – 1-2 óra alatt 600-1000 ml vizet is képes kivonni a szervezetből
 • csillapítja az elmét, az állandó belső monológot
 • oldja a szorongást
 • növeli a tüdő kapacitását

Watsu masszázsterápia

Ayurvédikus babamasszázs oktatás

Ayurvédikus babamasszázs foglalkozások anyukáknak és érdeklődő apukáknak:

 • Ha a testi masszázsnál többre vágysz.
 • Ha szeretnéd megismerni és ezáltal megérteni kisbabád igényeit.
 • Ha szeretnéd babáddal való kapcsolatodat elmélyíteni és bizalmát kialakítani.
 • Ha szeretnél kiegyensúlyozott életet élni babád születése után is.

A foglalkozásokon megismerheted India tradicionális babamasszázsát, valamint India ősi bölcseletét a baba-mama kapcsolatokról.

Portrait of a newborn hold in male palms, eyes closed. Family, healthy birth concept photo.

Arcvonal, arctorna

Az arctorna egy módszer, amivel karbantarthatod az arc izmait, ugyanúgy, ahogy karbantartod tested többi izmát. Ha természetes számodra, hogy mozgással, sporttal fiatalon tartod a tested, miért ne tennéd ugyanezt az arcoddal is?

Arctorna

 Arcunk az évek során megváltozik; ráncosodik, megerszekedik, petyhüdté válik. Az arcunkon levő izmok közül, alig párat használunk a mindennapok során, azt is egyoldalúan, és igen gyakran a rossz mimikának köszönhetően, helytelenül is. Használunk krémeket, ránctalanítókat, de a hidratáláson kívül sok haszna nincsen. Ráadásul egyre többen szenvednek különböző érzékenységtől, allergiától, ami eleve korlátozza, hogy mit kenhetnek bőrükre.

Az arctorna célzottan tornáztatja meg az arc izmait, az ajkakon és az ajkak körül, a homlokon, az orcán és az arc oldalsó területén, a szem körül, valamint a nyakon. Ahogy erősödnek az izmaink, feszesebbé, ruganyosabbá válnak, kitöltve a megerszekedett bőrt, a ráncokat. Így válik az arc optikailaig egyre fiatalosabbá. Az arctorna segítségével kitölthetők izommal a ráncok, eltüntethetők a szem körüli karikák a jobb vérellátottság hatására, feszesíthetjük a nyakunkat és eltüntethetjük a tokát. 

 Igen, mindez lehetséges, ha valaki hetente 2×1 órát tornáztatja az arcát. Az eredmény 6 hónap múlva mindenki számára jól láthatóvá válik.

 Kinek ajánlott az arctorna?

 • Hölgyeknek és Uraknak, Mindenkinek, aki önmagában hisz és nem a kényelmes eredményeket ígérő illuzióknak.
 • Azoknak, akiknek érzékeny a bőrük és/vagy a természetesség hívei.
 • Azoknak, akiknek nem csak testük, de arcuk fiatalossága is fontos.

Az Arcvonal Arctorna levédett módszer. A metódus megalkotója Bojtor Márta, aki nagy igényeséggel, kreativitással, érzékenységgel és rengeteg alázattal alkotta meg ezt a csodálatos módszert, ami mindenki számára elsajátítható.

Mint minden nagy ötletet, úgy az arctorna módszerét is plagizálták, arcjóga néven. Kérlek, te az eredetit válaszd!