SZEMÉLYKÖZPONTÚ SEGÍTŐ BESZÉLGETÉS

Mi a személyközpontú segítő beszélgetés?

Ha most ezt olvasod, akkor lehet, hogy éppen válaszokat, megoldásokat keresel aktuális feszültséget okozó kérdéseidre, helyzetedre. 

Lehet, úgy érzed, szükséged van egy segítő kapcsolatra, ahol szabadon végig gondolhatod és kimondhatod, ami benned van. Ahol biztonsággal rá tudsz nézni feszültséget okozó nehézségeidre, hogy honnan, milyen történéseken keresztül jutottál ide.

A segítő beszélgetések során elfogadással, értő figyelemmel kísérlek önmagad, kapcsolataid és helyzeted megismerésében, megértésében. Őszinte és biztonságos teret nyújtok, hogy szabadon megélhesd érzéseidet, rátalálj a stabilitást és biztonságot nyújtó belső értékeidre, működési módjaidra. Együttérzéssel és mentálhigiénés eszközökkel segítelek, ha úgy döntesz változást szeretnél az életedben, egy jobb élet reményében. Támogatlak abban, hogy szeretetteljesen, elfogadóan, empátiával tudj önmagadhoz kapcsolódni.

Ha szeretnéd, hogy valaki meghallgasson és figyeljen rád. Ha szeretnél biztonságos közegben önmagadra és nehézségeidre jobban rálátni, szeretettel várlak a segítő beszélgetéseken.

A segítő beszélgetések rendszeres időközönként, általában hetente történnek személyesen Budapesten, a XI., és a XIII. kerületben, vagy online formában.

Témák, amikben kísérni tudlak:

Munkahelyi problémák

A munkanapnak nincs vége, még késő este is dolgozol, és ez kimerít, nem marad energiád magadra és a kapcsolataidra?

A munkád feszültséget okoz, sokat stresszelsz?

Már nem motivál a munkád, úgy érzed kiégtél, és fogalmad nincs, merre indulj?

Önértékelési és önbecsülési problémák

Nehezen hozol döntéseket? Nem bízol a döntéseidben?

Gyakran érzed értéktelennek vagy alkalmatlannak magad?

Fontos számodra, hogy a munkádra, bármilyen megnyilvánulásodra, vagy akár a külsődre a környezetedtől pozitív megerősítéseket kapj?

Családod, főnököd, barátaid elvárásainak akarsz állandóan megfelelni?

Stressz, szorongás, félelem


Gyakran vagy stresszes, feszült?

Rosszul alszol, álmatlanság gyötör?

Önismereti kérdések

Szeretnéd megismerni és megérteni a saját belső működésedet, a helyzetekre adott viselkedésed, reakciód mozgatórugóit?

Tudod-e szeretni és elfogadni magad, úgy ahogy vagy?

Szeretnéd hitelesen képviselni önmagadat, érzéseidet, gondolataidat, szándékaidat?

Párkapcsolati kérdések

Párkapcsolatod nem úgy működik, ahogy szeretnéd?

Nehezen alakítasz ki párkapcsolatot és ránéznél, vajon mi az oka?

Veszteségek feldolgozása

Válást, hosszú párkapcsolat végét, közeli hozzátartozó halálát, barátság elvesztését, munkahely elvesztését, vagy bármilyen veszteséged szeretnéd feldolgozni?

Határhúzás, nem-et mondás

Félsz a saját igényeidet kifejezni, mert tartasz attól, hogy a másik megharagszik?

Gyakran mondasz igen-t, miközben legszívesebben nem-et mondanál?

Vannak emberek a környezetedben, akik folyton beleavatkoznak az életedbe?

Szeretnéd az érzéseidet tisztán kommunikálni, a saját igényeidet kifejezni, és adott helyzetekben határt húzni?

Egyéb kérdések

Egyszerűen csak szeretnéd, hogy valaki meghallgasson és figyeljen rád?

Szeretnél biztonságos közegben önmagadra és nehézségeidre jobban rálátni, és érzelmileg megerősödve elégedettebb és egészségesebb életet élni?

Eszközeim, módszereim a kíséréshez

Az üléseken a rogersi személyközpontú segítő beszélgetés módszerével és az integrál tanácsadás kommunikációs eszközeivel dolgozom. A segítő kapcsolatban egyenrangú félként vagyunk jelen, így én nem mondom meg, hogy mit tegyél, nem adok tanácsot, és nem döntök helyetted. A személyközpontú segítő beszélgetések során együttérzésemmel, odaadásommal segítelek, hogy te is önmagad lehess. Elfogadással, értő figyelemmel kísérlek a saját válaszaid megtalálásban.

Hasznos információ

Közös érdekünk, hogy minél inkább jó kezekben legyél, ezért fontos számomra, hogy tudd, nem vagyok pszichológus, sem tanácsadó szakpszichológus, sem klinikai szakpszichológus, sem pszichoterapeuta, és pszichiáter. Ennél fogva nem foglalkozom a hétköznapi, egészséges, normális elmeállapottól eltérő, mentális zavarokkal, azaz nem végzek klinikai-, orvosi- és pszichoterápiás kezeléseket, gyógyítást. 

Az első alkalmakon elbeszélgetünk, és akkor dől el, hogy tudom-e vállalni a kísérésed lelki nehézségeidben. Kizáró körülmény lehet például: ha van diagnosztizált pszichés betegséged, ha kezeltek már pszichiátrián és rendszeresen szedsz pszichiáter által felírt gyógyszert.