IZOMKONTROLL

Szomatikus testtudatot alkalmazó módszer, izmokkal dolgozunk kontroll alatt. Elméleti hátterében az áll, hogy stressz hatására lekapcsol az agy-izom kibernetikus kapcsolat, az agy üzenete nem jut el az izomhoz. A módszer kidolgozója, Dr. Thomas Hanna szerint minden tapasztalás testi tapasztalás és a szervezet reflexekkel válaszol a környezeti hatásokra, stresszre. Abban az esetben, ha ezek a reflexek rögzülnek, izom összehúzódásokat eredményezhetnek, amit később akaratlagosan már nem tudunk feloldani. Ezek a rögzült reflexek egy hibás tanulási folyamat eredményei, amik a testtartást is befolyásolják. Szerencsére a megfelelő módszerekkel visszafordíthatók ezek a folyamatok és ezek közül az egyik az izomkontroll.

Izomkontroll alkalmak során tudatos irányítás alatt dolgoztatjuk és pihentetjük az izmot. Azokon a helyeken, ahol az agy elvesztette az irányítást, ott apró mozdulatokkal újra tanítjuk, hogyan tudja irányítani. Tehát az szervezet érző-mozgató rendszerén keresztül érjük el, hogy az agy által küldött információk eljussanak az izomhoz. Már az első alkalom után is érezhető eredménye van, eddigi klienseim mindegyike megkönnyebbülve, kiegyensúlyozottabban indult haza. Egy-egy területnek viszont általában 3-6 alkalomra van szüksége, hogy az optimális helyzetbe visszaálljon.

A módszer az izomrendszer optimalizálásával éri el a lelki egyensúlyt. A találkozások folyamán nem kell a lelki problémákról beszélni, nem tárjuk fel a probléma forrását. A test a lélek színpada, ami a lelkünkben van az a testen is megmutatkozik. A testtartásból kiindulva nézem meg, hogy melyik reflex vagy reflexek azok, amelyek rögzültek és ezeknek az oldásával kezdjük meg a folyamatot. A reflexek kezelését ki tudjuk egészíteni bizonyos érzelmek specifikus oldásával is.

Egy alkalom 30-50 perces, kényelmes ruházatban érdemes érkezni.