TIHANYI PETRA

Tihanyi Peetra yin jógaoktató

Jógaoktató

Elérhetőség:

Tihanyi Petra vagyok, Yin jógaoktató.

Nagyjából 9 éve ismerkedtem meg a jógával, akkoriban főleg pörgős csoportos alakformáló órákra jártam és kezdtem úgy érezni, hogy jó lenne valami lassabb, nyugodtabb óratípus, ami nem csak a testtel foglalkozik, hanem a lélekkel is. A jóga meditatív jellege felkeltette az érdeklődésemet és elkezdtem rendszeresen járni. Több féle jógairányzatot kipróbáltam, volt, amikor nagyon szerettem a flow órákat és a hathát, de egyre gyakrabban azt vettem észre magamon, hogy a yin jógaórák vonzanak leginkább. A yinben kezdtem megtalálni azt, amiről szerintem a jóga leginkább szól: a befelé figyelést, elmélyülést, passzivitást, a belső csendet. Mikor kitört a Covid, elkezdtem otthon jógázni és bár sokaktól hallottam, hogy mennyire hiányoznak a jógatermes órák, én azt éreztem, hogy az otthon jógázás ad egyfajta intimitást, szabadságot és nagyon megszerettem, azóta is ezt gyakorlom.

2-3 éve érlelődött már bennem a gondolat, hogy komolyabban érdekel a yin jóga, végül 2023 őszén elvégeztem az oktatóképzést. A jövőben tervezem a női jóga oktatóképzés elvégzését is.

Óráimon legfőbb célom átadni azt, amit én is megtapasztaltam a yin jóga által, ez pedig az elcsendesedés, befelé figyelés és a passzivitás megengedése magunknak, ami azt gondolom, nagyon fontos a jelenlegi pörgős minden napokban.

A magánórák keretében lehetőség nyílik jobban odafigyelni az adott személyre, arra, hogy van ő jelenleg a testében, lelkében és milyen típusú órára van jelenleg szüksége.

Várlak szeretettel!

Petra