DR. LASSÁNYI GÁBOR

Meseterapeuta, tanácsadó, régész, egyiptológus

Elérhetőség:

Lassányi Gábor vagyok, a Csodalámpa Meseterápiás oldal alapítója. Régész, egyiptológus, kempo oktató, túravezető, meseterapeuta – néhány olyan cím, ami eddig voltam és részben most is vagyok. És nem utolsósorban két kiskamasz apja.

Szeretek úton lenni, lelki otthonom a sivatagok, kopár sziklák és az akácialigetek világa. Tanulmányaimat az ELTE-n végeztem, ott is doktoráltam.

Több mint húsz éven át dolgoztam ásatásokon Budapesten és Kelet-Afrikában: Egyiptomban, Szudánban. Szerveztem országos kiállításokat több régészeti témából és a római kori mágiáról.

Negyvenes éveimhez közeledve lassan irányt váltottam: a halottak világa felől inkább az élők felé fordultam. Elvégeztem a Boldizsár Ildikó féle Metamorphoses meseterápiás módszer alkotó-fejlesztő meseterapeuta képzését.

2021-ben indítottuk el Szilágyi Szilárd kollégámmal a Szexkultúra podcastot, amely jelenleg a leghallgatottabb, rendszeresen jelentkező, szexualitással foglalkozó, magyar nyelvű műsor.

Szervezek mesecsoportokat felnőtteknek, tartok egyéni alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozásokat életválságban lévő embereknek.

Elsősorban a 30–50-es korosztály nehézségeiben mozgok otthonosan párkapcsolat, szakítás, válás, újrakezdés, önazonosság, nem hagyományos kapcsolati formák és a szexualitás a legfőbb témáim.