Reiki tanfolyam

Mi a Reiki?

A Reiki egy kézrátételes gyógymód, amelynek gyökerei a több ezer éves tibeti buddhizmusból erednek. A Reiki japán szó, jelentése az egyetemes életerő energiája. A„Ki” az életerő, amelyet a kínaiak „Csi” -nek, mások pl. bioenergiának neveznek.

A Reikit Dr. Mikao Usui fedezte fel újra a XIX. század végén Japánban. Hosszú éveken át kutatta az ősi szútrákban, hogy mi módon gyógyított Buddha és Jézus. Kutatásai végén Kuri Yama szent hegyén, meditáció közben világosodott meg számára a természetes gyógyításnak ez a rendszere, amelyet ma már egyszerűen csak Reikinek nevezünk.

Mindannyian rendelkezünk Reiki energiával. Ami a Reikit más gyógyító módszerektől megkülönbözteti, az egy behangolási (beavatási) folyamat, amellyel a tanítvány a különféle Reiki tanfolyamok egy-egy szintjén találkozik. Aki megkapta a Reiki behangolásokat, a fizikai és éteri test magasabb rezgésszintre történő finomabb behangolásának egy nagyon ősi módszerét élte át. Megnyitották bizonyos energiaközpontjait (más néven csakráit), hogy ezáltal nagy mennyiségű életerőt tudjon magán átáramoltatni, és hogy azt megfelelő rezgésszinten tudja tartani.

A Reikit soha nem adja az ember, hanem mindig „csatornán” hívja le. A Reiki a testemben mindig egy a behangolások által megnyitott, megtisztított csatornán halad át, így Te semmit sem veszel át az én problémáimból – negatív energiámból vagy energiablokkjaimból. Minden egyes ember a számára éppen megfelelő mennyiségű életerőt vesz át, annyit, amennyire szüksége van ahhoz, hogy felszabadítsa, aktivizálja vagy átalakítsa fizikai és éteri testeinek (szellemtest) energiáit.

Ha az életerő áramlása a testben korlátozott vagy gátolt, ez fáradtsághoz, kimerültséghez és különböző betegségekhez vezet. A Reiki nem csupán a test kémiai szerkezetében hoz létre változásokat, hanem segít abban is, hogy a szellemi, érzelmi és lelki szintek kiegyensúlyozottá váljanak. A Reiki sosem a tüneteket kezeli csupán, hanem mindig eljut a betegség eredetéhez.

A Reiki nem vallás, nem kötődnek hozzá dogmák. Nincs külön hitvallása vagy világnézete. Elegendő, hogy a Reikit gyakorló kezelést akarjon adni, és az energia rögtön lehívódik, akár magunkat, akár másokat szándékozunk kezelni. A Reiki tudatosságunk növelésének, lelki fejlődésünknek is csodálatos eszköze, épp a megfelelő kulcs a megvilágosodás eléréséhez.

A Reikit ma Reiki mesterek/tanárok tanítják az ősi hagyományok szerint.”

 

REIKI I. tanfolyam:
A kézrátételes gyógyítás alapjait sajátítjuk el, különböző gyakorlatok, meditációk, és beavatásokon keresztül.

A tanfolyamon, megtanulod, hogyan gyógyítsd Önmagad, valamint Társaidat. Ehhez az elméleti, és gyakorlati oktatáson túl, beavatáson veszel részt az ősi tradíciók szerint.
A reikivel az ember életében egy szemléletváltás kezdődik, vagy van épp folyamatban. Ebben segít bennünket

A reiki 5 alapelve:
Ma ne mérgelődj.
Ma ne aggódj.
Ma adj hálát mindenért.
Dolgozz keményen, és meditálj.
Ma légy barátságos másokhoz, és tiszteld az idősebbeket.

 

REIKI II. tanfolyam:
A fentieken túl itt kap helyt a távgyógyítás is.

 

REIKI III. tanfolyam:
Továbbképzés reikiseknek.

 

Szeretettel Várlak!

Bacsa Ildikó – Reiki mester és oktató


Powered by Tuxexpert.