SUSKI HELLA

Shiatsu terapeuta, DO-IN oktató, gyógymasszőr, csecsemő- és kisgyermeknevelő

Elérhetőség:

Gyerekkorom óta fontos volt számomra az egészség, orvosi hivatásra készültem. A sorsom azonban más pályára irányított, de az egészséges életmódot mindig szem előtt tartottam.

2006-ban – egy hosszan elnyúló vállízületi gyulladás miatt – kapcsolatba kerültem a shiatsuval. Lenyűgözött az érintés mélysége, az első kezelés után úgy éreztem, hogy ez több, mint egy masszázs, meg kell tanulnom. A Nemzetközi Shiatsu Iskolában szereztem shiatsu-gyógyász képesítést. Emellett számos hazai és külföldi továbbképző kurzuson is részt vettem. Ezek közül kiemelném a várandós kismamák shiatsu kezelését, a vajúdás támogatását shiatsuval, ill. a csecsemők shiatsu kezelését.

A shiatsu kezelés során ellazult állapotba kerülsz, beindulnak az öngyógyító folyamatok. Kapcsolatba kerülsz önmagaddal, részemről pedig folyamatos figyelmet kapsz. A kezelés közben arra törekszem, hogy ott, és úgy érintselek meg, ahogy a legnagyobb szükséged van rá.

Szavakba önteni sokszor nehéz, hogy mit élsz át egy kezelés alatt, néhányan azért megpróbálkoztak vele:

Adél:

„Hella keze olyan, mint egy anyai kéz. Azt éltem meg, hogy születésem után az édesanyám a kezébe vesz, és magához ölel.”

Tünde:

„Olyan volt ez a kezelés, mintha tengerparton feküdnék, egyszerre érzem a homok és a nap melegét, a szellő simogatását és a tenger hullámait.”

Bea:

Teljesen kiléptem ebből a világból, csend és nyugalom vett körül. A végén úgy éreztem, mintha egy hét szabadságról tértem volna vissza.”

András:

„Ilyet még nem tapasztaltam. Teljesen kisimultam. A terheket, amik a vállamat nyomták, elhagytam valahol.”

Mónika:
„A testem könnyebb lett, repülni tudnék!”