Témák, kérdések, amikben kísérni tudlak:

Munkahelyi problémák 
A munkanapnak nincs vége, még késő este is dolgozol, és ez kimerít, nem marad energiád magadra és a kapcsolataidra?/ A munkád feszültséget okoz, sokat stresszelsz?/ Már nem motivál a munkád, úgy érzed kiégtél, és fogalmad nincs, merre indulj?

Önértékelési és önbecsülési problémák
Nehezen hozol döntéseket? Nem bízol a döntéseidben?/ Gyakran érzed értéktelennek vagy alkalmatlannak magad?/ Fontos számodra, hogy a munkádra, bármilyen megnyilvánulásodra, vagy akár a külsődre a környezetedtől pozitív megerősítéseket kapj?/ Családod, főnököd, barátaid elvárásainak akarsz állandóan megfelelni?

Stressz, szorongás, félelem
Gyakran vagy stresszes, feszült? / Rosszul alszol, álmatlanság gyötör?

Önismereti kérdések
Szeretnéd megismerni és megérteni a saját belső működésedet, a helyzetekre adott viselkedésed, reakciód mozgatórugóit? Tudod-e szeretni és elfogadni magad, úgy ahogy vagy? Szeretnéd hitelesen képviselni önmagadat, érzéseidet, gondolataidat, szándékaidat?  

Párkapcsolati kérdések
Párkapcsolatod nem úgy működik, ahogy szeretnéd?/Nehezen alakítasz ki párkapcsolatot és ránéznél, vajon mi az oka? 

Veszteségek feldolgozása
Válást, hosszú párkapcsolat végét, közeli hozzátartozó halálát, barátság elvesztését, munkahely elvesztését vagy bármilyen veszteséged szeretnéd feldolgozni?

Határhúzás, nem-et mondás
Félsz a saját igényeidet kifejezni, mert tartasz attól, hogy a másik megharagszik? Gyakran mondasz igen-t, miközben legszívesebben nem-et mondanál? Vannak emberek a környezetedben, akik folyton beleavatkoznak az életedbe?  Szeretnéd az érzéseidet tisztán kommunikálni, a saját igényeidet kifejezni, és adott helyzetekben határt húzni?

Egyéb kérdések
Egyszerűen csak szeretnéd, hogy valaki meghallgasson és figyeljen rád? Szeretnél biztonságos közegben önmagadra és nehézségeidre jobban rálátni, és érzelmileg megerősödve elégedettebb és egészségesebb életet élni?

 

Végzi:
Oláh Rita – Mentálhigiénés segítő szakember, integrál tanácsadó, pszichodráma vezető

 

 


Powered by Tuxexpert.