A személyes jantra egy, a születési dátumon alapuló számmisztikai személyiségelemző modell, aminek értelmezésével személyiségünk mélyére láthatunk,  és megismerhetjük a legbensőbb mozgató erőinket. A jantra 13 életterületre vonatkozó velünk született minőségeinket ismerteti, aminek ha tudatában vagyunk, az segíthet jobban eligazodni önmagunkban és a minket körülvevő világban egyaránt.

turtleA jantra készítés eredete az első kínai dinasztia idejére nyúlik vissza. A legenda szerint, amikor Vu Hszia a Huang Ho folyó áradásainak megfékezésén dolgozott, rábukkant egy teknősre. A teknős páncéljának rajzolata tökéletes 3×3-as mágikus négyzetet adott ki. A látható jelek feketék és fehérek voltak, így lett a fekete a jin, a fehér a jang, a páros számok a feketék, a páratlanok a fehérek. Az ősi hagyomány szerint a teknőspáncél i.e. 1079-ig a császári udvarban volt, ezután nyoma veszett. A XII. században ugyan készült róla egy másolat, de ez nem tudni, hogy mennyire hű az eredetihez. Vu mágikus négyzete azonban ismertté vált az egész világon.

A mágikus négyzetek már több ezer éve foglalkoztatják mind a matematikusokat, mind az okkultistákat. Két fajtájuk van: a képes jantra és mágikus négyzet jantra. A képes jantra tulajdonképpen egy mandala, a tökéletesség szimbóluma, mivel a bűvös négyzet térben leképezve egy gömböt formál. Meditációra használhatjuk, általa lehetővé válik, hogy az ember visszavonuljon önmagába és megismerje a benne lakozó isteni lényt. A mágikus négyzet jantra eközben egy önismereti modellé nőtte ki magát, amit az önmagunkhoz vezető utat mutatja meg nekünk, miközben szembesít erősségeinkkel, gyengeségeinkkel, lehetőségeinkkel, és elsajátítandó leckéinkkel.

 

Az elemzést készíti: Tihanyi Nóra – Stressz- és problémakezelési szakértő, Spirituális Utaztató és Numerológiai Személyiségelemző