Nyirokdrenázs

Dr. Emil Vodder dán masszázsterapeuta és felesége fejlesztette ki az 1930-as években.

Ez a masszázs nagyon „dán”. Benne van minden, amit a dánok gondolnak a világról. A nyirokmasszázs tisztelettel és szeretettel szólítja meg a testet, aminek hatására a test és immunrendszere aktiválja önmagát, tisztul, elenged, elcsendesedik.

Dánia a Skandináv országok egyike. Él egy sztereotípia az északi országokban élőkről. A legtöbben, akik csak hallottak, de nem jártak az északi országok egyikében, pl. Dániában, azt hihetik, hogy az ott élők hűvösek, visszafogottak. A valóság viszont az, hogy az itt élők, igen nyitottak, érzékenyek a világ dolgaira és nagyon nagy tisztelettel bánnak az őket körülvevő élőlényekkel. Természetimádók, nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre. Fontos számukra testük karbantartása mellett spirituális természetük megélése is.)

A nyirokmasszázs rendkívül sokoldalú masszázs. A nyirokrendszerünk aktiválja az immunrendszerünket ezért annak egészsége nagyon fontos mindannyiunk számára. A megfelelően működő nyirokkeringés egészséges, energikus, kiegyensúlyozott testet, harmonikus embert teremt.

Alkalmazható: prevenciós célból; legyengült immunrendszer aktiválására; fejfájásra, migrénre; ödémák csökkentésére; premenstruációs szindróma tüneteinek enyhítésére; puffadás, székrekedés; cellulit csökkentésére; belső feszültség csökkentésére, alvászavaroknál, depressziónál.

 

A masszázst végzi:
Hojer Andrea – Masszázsterapeuta, Pilátes oktató, Ayurvédikus babamasszázs oktató


Powered by Tuxexpert.