Mi a shiatsu?

A shiatsu (siacu) egy japán eredetű masszázsterápia amely a  meridián rendszer harmonizálásán keresztül gyógyító, ellazító hatással van testre és lélekre!

Alkalmazása által enyhülnek a különféle mozgásszervi problémák, segítséggel szolgál nyak-, hát-, váll-, és derékfájás, idegi kimerültség, stressz, depresszió esetén, átsegít nehéz időszakokon lelki nyugalmunk, magabiztosságunk, egészséges testtudatunk, önértékelésünk erősítésével. A tartós változást általában már 4-6 kezelés meghozza.

A kezelés ruhában, puha, kényelmes matracon történik, a kezelő átmozgatja az egész testet, lágy érintéssel, pont és tenyérnyomásokkal harmonizálja a meridiánok működését, érintve a fejbőrt, arcot, hasat, a kéz- és lábfejeket is. Korrigálja csigolyaelmozdulásokat, és a medence elbillenéseit is. Lágy pólyamunkával régi, elfeledett, de a testben mégis nyomot hagyó blokkokat old.

A hagyományos kínai orvoslás szerint testünket a KI (vagy Csi) áramlása működteti, amely a különböző szervekhez kapcsolódó energiahálózaton, a meridián rendszeren keresztül kering. Ennek az energiának a diszharmonikus működése megbetegítheti testünket, hatással lehet szellemi és lelki állapotunkra. Természetesen fordítva is igaz a folyamat: stresszes, ingerült, depressziós hangulatunk felborítja energiarendszerünk egyensúlyát, amely végső soron gátolja testünk egészséges működését. A shiatsu gyengéd és lágy érintéssel az energiahálózat és a rajta található akupresszúrás pontok tapintásával elvezeti az energiatöbbletet, a gyenge, kimerült területet tonizálja, feltölti energiával, oldja a blokkokat. Harmonizálja a testet és a lelket, beindítja az öngyógyító folyamatotokat.

Szeretettel ajánlom aktív, hajszolt életmódot folytatóknak, sportolóknak, vagy ülőmunkát végzőknek, kismamáknak, és időseknek is!

A shiatsu előbb ellazít, majd kipihent, felfrissült formába hoz!

shiatsu

 

A kezelést végzi: Bartel Judit – Shiatsu masszőr és oktató


Powered by Tuxexpert.