Masszázsaink

Gyógymasszázs

A gyógymasszázs vagy orvosi masszázs orvosi rendelvény alapján végzett masszázskezelés. A kezeléseket nem az orvos végzi, hanem a gyógymasszőr, illetve gyógytornász. Többnyire terápiás célzattal adják (15-20 masszázskezelés). Tapasztalatot szereztem több kórházban. Reflektorikusan ható: kötőszöveti masszázs, szegment masszázs (belgyógyászati panaszokra is)! Egy erősebb kezelésről beszélünk, ezért is rövidebb a kezelési idő ebben az esetben, fájdalmas is lehet, de hatása akár igen tartós.

 

Sportmasszázs

A sportmasszázs a masszázs egy olyan fajtája, mely egyre népszerűbb. Számos előnye miatt nem csak a hivatalos és amatőr sportolók használják, hanem sokan azok közül is, akik egyáltalán nem sportolnak. Egy erősebb és gyorsabb masszázsról van szó. Lényegében A sportmasszázs jól használható bizonyos sérülések, valamint izomegyenlőtlenségek, testtartási problémák kezelésére. Mindemellett segít megelőzni a sportsérüléseket, fokozza az izmok állapotát és a teljesítményt.

 

Arcmasszázs

Az arcmasszázs kiegészítésként szoktam ajánlani a kezelés után. Remek módszer az öregedési folyamatok csökkentésére, frissítő hatása van. A masszázs által létrejött vérbőség az arcbőr mirigyeinek a működését jelentősen befolyásolja. A mirigyek által termelt váladék sokkal gyorsabban távozik, a faggyúmirigyek váladéka is folyamatos lesz. Remek levezetés, üdévé teszi a bőrt, ajánlott akár egy pakolás felrakása is utána.

 

Talpmasszázs reflexpontokkal

A reflexológia, egy olyan ősi hagyományokon alapuló módszer, melynek lényege, hogy a reflexzónákon – például a talpakon – kifejtett ingerhatás visszahat a szervezet egészére, ily módon beindítva a szervezet öngyógyító folyamatait, elősegítve ezzel az egyensúlyi állapot visszaállítását és a gyógyulást is.

 

Szegment masszázs

A szegmentmaszázsban az egyes szegmenteket a svéd masszázs és a kötőszöveti masszázs fogásait alkalmazzuk. A szegmentmaszázst különféle reumatológiai, belgyógyászati, nőgyógyászati betegségek esetén alkalmazhatjuk. A szegmentmasszázs speciális tudást igényel, csak gyógymasszőr végezheti orvosi előírásra és ellenőrzés mellett!

 

Kötőszöveti masszázs

A kötőszövet mechanikai ingerlése a kezelés helyétől távol vegetatív reakciókat vált ki. Normalizálni lehet a vegetatív idegrendszer tónusállapotát, s ezúton tónuskiegyenlítést lehet elérni.

 

Mézes masszázs

A mézes masszázs igazából kötőszöveti masszázs, hatásában a köpölyözéshez hasonlítjuk, amely a vákuummal dolgozik. Ez a formája nagyobb élmény, méregtelenítő hatása, gyönyörű selymes bőrt kölcsönöz az illetőnek. Nem mindig kellemes az elején, de a páciensek nagyon szeretik, hisz remek frissítő hatása van. Nem újfajta kezelésről beszélünk, a tibeti és orosz népgyógyászatban nagy hangsúlyt fektettek rá. Érdemes a kezelést 2-3 naponta megismételni. Szerintem igen hasznos, igazán figyelemre méltó ez a gyógyulási forma.

 

További információ a masszázsokról itt: http://hatdoktor.hu/


Powered by Tuxexpert.