Fekete Ágnes

Előző

VISSZA A MUNKATÁRSAINKHOZ

Tovább

Pszichológus,
Mester hipnotizőr,
Autogén tréning oktató,
Szexológus tanácsadó

Elérhetőségek:
Tel: +3630/4080570
E-mail: level@feketeagi.hu
Web: https://feketeagi.hu

Fekete Ági vagyok.

2007-ben végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia szakán, klinikai és interperszonális szakirányon. Módszerspecifikus képzettségeim  a relaxáció, a hipnózis és a szexológia területére terjednek ki.

Vallom: A boldogságért érdemes dolgozni.

Az autogén tréning relaxációval kisgyerek koromban ismerkedtem meg. Az első élményeimet akkor szereztem, amikor édesanyám tanulta a módszert én pedig rendszeresen láttam őt gyakorolni. Kicsikén, nagyon érdekelt mit lehet annyi ideig csendben csinálni.  10-15 percekig csendben volt. Csukott szemmel pihent. A relaxáció után rendre azt láttam rajta, hogy kisimultabb, pihentebb, összeszedettebb, jobban érzi magát. Felnőttként a második várandósságom alatt fedeztem fel a magam számára a relaxáció tényleges áldásos hatásait. A rövid idő alatt történő regenerációt, az alváskimaradás pótlását, a vérnyomásra gyakorolt harmonizáló hatását, és azt, hogy hogyan tudok ebben a relaxált állapotban a kisbabámmal beszélgetni. Az autogén tréning képzést a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél végeztem, itt szereztem képesítést 2010-ben. Azóta tanítom és ajánlom az autogén tréninget mindenkinek, aki kimerült, szeretne kicsit kikapcsolni, vagy túlzottan feszült, ideges, sokat aggódik. A lazításra mindannyiunknak szüksége van.

A pszichológia szakra egy rövid kitérővel kerültem ugyanis eredetileg zenét akartam tanulni, de hamar rájöttem, hogy nem ez lesz az én utam. Ekkor adta édesanyám a kezembe a pszichológia felvételire felkészítő könyvet.

Az egyetemi évek alatt sok módszerbe, technikába kaptunk betekintést. Volt egy ami megszólított, és azonnal szerelem lett. Ez volt a Gendlin-féle fókuszolás. A testi érzésekre és a hozzájuk kapcsolt érzelmekre való fókuszálás technikájával haladtunk előre önismereti utunkon. Később, amikor saját életproblémáimat kellet megoldanom szintén ehhez a módszerhez fordultam, és egy 10 alkalmas fókuszolás során helyre billent az életem. Ezért tovább tanultam a módszert. A The International Focusing Institute – Budapest intézetnél tanultam, 2014-ben lettem fókusz tréner.

Azóta is azt tapasztalom, hogy bár az éber beszélgetős technikák is nagyon hasznosak, s amikor annak helye van használom magam is, mégis sokkal hatékonyabb és gyorsabb előrehaladást biztosítnak azok a módszerek, ahol egy kellemesen ellazult, alváshoz közeli állapotban dolgozunk az adott problémán. Ellazult, hipnotikus állapotban hozzáférhetünk mindahhoz az emlék és érzelem csomaghoz, amiből problémáink fakadnak. Rájöhetünk azokra az összefüggésekre, amelyek segítenek problémáink megoldásában. Így tudásomat tovább bővítettem, hipnózist tanultam a kanadai International Hypnosis and Hypnotherapy Academy képzésein2020-ban Certified Hypnotherapist minősítést szereztem. Regisztrációs számom: IHHA-CHT – # 039.

A megélhető, boldog szexualitás kérdése mindig is foglalkoztatott. Nőként, párként tisztában vagyok vele, hogy a szexualitás élet mennyire kihat a párkapcsolatra és a mindennapjainkra egyaránt. Fontos, hogy ezekről a kényes kérdésekről beszélgetni tudjunk, és megoldást találjunk a felmerülő problémákra. Beszélgetések, konzultációk során sokan számoltak be róla, hogy már több éve élnek párkapcsolatban, házasságban, de nem tudták megélni a kapcsolatukban az intimitást, az orgazmust, vagy ha mindez korábban meg is volt, már régen eltűnt az életükből ez a fajta öröm. Hiszem, hogy a párkapcsolatban az intimitás tanulható és megélhető. Akkor is, ha már több éve együtt van a pár. Szexológus tanácsadó oklevelemet SOTE posztgraduális továbbképzésén szereztem 2019-ben. A képzés keretében elsajátítottam a Masters és Johnson féle szexológiai téziseket, gyakorlatokat.

Vallom: A jó szex számodra is elérhető. A boldogságért érdemes dolgozni.

Fontos információ!

Egészségügyi tevékenységet, pszichoterápiát nem végzek. Magyarországon csak orvos végezhet gyógyító és egészségügyi tevékenységet. Az általam megszerzett elméleti és gyakorlati tudás nem alkalmazható orvosi terápiás, illetve pszichoterápiás kezelésre és egyéb egészségügyi szolgáltatásnak minősülő tevékenység végzésére, és nem is helyettesíthetik azt.

Előző

VISSZA A MUNKATÁRSAINKHOZ

Tovább


Powered by Tuxexpert.