A masszázsokról általában

Napjainkban a masszázsok egyre népszerűbbek, ami elsősorban a fizikai testre gyakorolt jótékony hatásának köszönhető. A masszázs pozitívan hat a bőrre, az izmokra, ízületekre, vér- és nyirokkeringésre. Segít megelőzni a mozgásszervi problémákat, ill. karbantartani a már meglévő panaszokat. Támogatja, erősíti immunrendszerünket.

Ugyanakkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül a masszázs lelkünkre gyakorolt hatásait. Felfokozott életvitelünk, az állandó stressz és a szinte mindenki életében jelenlévő bizonytalanság következtében kerül egyre inkább előtérbe a lelki egyensúly megőrzésének fontossága. Bármilyen masszázsról is legyen szó, alkalmas a bennünk lévő feszültség oldására, azonban néhányukat kifejezetten stresszoldásra, depresszió leküzdésére, a testi-lelki harmónia megteremtésére fejlesztettek ki.

Végeredményben minden masszázsfajtának egy a célja: jól érezzük magunkat, egészségesek, kiegyensúlyozottak legyünk. De bármelyiket is választjuk, az eredményesség érdekében a legfontosabb a rendszeresség.

Ha még nem ismerjük a különböző masszázsfajtákat, érdeklődjünk, olvassunk róluk, azután próbáljuk ki azt, illetve azokat, amelyek megtetszettek. Mert ne feledjük, ahogy minden ember, úgy minden masszázs is más.

Ha már járunk masszázsra és már megtaláltuk a számunkra megfelelőt, akkor is érdemes időről időre elkalandozni és változtatni. Hiszen mi magunk is változunk, változik a testünk, az igényeink, a környezetünk.


Powered by Tuxexpert.